Jan. 16, 2019

un nou episod femeia de la bloc :)))

Azi m-a amuzat discutia pe care am purtat-o cu o doamna care facea curatenie la una din vecinele mele, si pe care o rugasem sa faca o data pe saptamana curat si pe scara blocului nostru, asta dupa ce am avut si eu 3 incercari destul de nereusite cu ea sa ma ajute si pe mine la curatenia de acasa. M-a sunat, de fapt mi-a dat un beep scurt, si am sunat-o sa vad ce are sa-mi spuna, ea venea la curatenie abia joia in mod normal, ma rog ar veni a doua oara de fapt. si mi-a spus ca nu mai vine la bloc, ca vecina mea a concediat-o, dar nu e nici o problema, si ca atunci nu mai are drum pe la noi, dar maine mai vine la curatenie. Si m-a asigurat de vreo 3 ori ca nu e nici o problema, ca ea si-a gasit intre timp alt loc de munca si ...nu e nici o problema. E vai mama ei, cand a fost la mine, la pauza de masa isi rodea cu stoicism niste batonase, cred cele mai mici si ieftine, manca cate 2 Asta era mancarea ei la pachet. Pe langa cafea si o gustare i-am oferit si eu cateva batoane ca le cumparasem in ideea sa le mananc candva, dar mie una nu-mi plac deloc, sunt exagerat de dulci si gretoase, dupa mine. Mi-a zis atunci, ah, astea-s din alea scumpe. Acum eu drept sa va spun nici nu m-am gandit la cat sunt de scumpe sau nu. Ideea e ca e o biata femeie divortata, are 3 baieti care mi-a zis sunt plecati in Italia si ea nu este din Cluj, sta in gazda sau in chirie, n-am inteles prea bine ca nici nu am vrut sa intru prea adanc in subiect. Dar de fiecare data ma suprindea cat de usor accepta sa fie concediata, ba de mine, ba de vecina, si apoi nu era nici o problema. Mie nu mi-a placut deloc cum lucra, era destul de imprastiata si nu prea se omora cu detaliile, dupa ea mai faceai o data curatenie chiar si daca nu esti obsesiv-compulsiva la cutatenie, adica intr-un aparatament gol, dupa ce a maturat si spalat pe jos eu am mai maturat bine merci un sfert de faras, incat m-am si intrebat, oare nu vede bine si asta sa fie problema??
De fapt ce m-a pus pe ganduri e acea afirmatie a ei, ca nu e nici o problema, pai si atunci cum s-o ajute Universul daca ea nu are nici o problema?? Nici sa te plangi toata ziua nu e o solutiesi asta e drept. De fapt cand a aparut la noi la bloc era angajata la ceva firma de curatenie, si mai facea un banut facand curatenie in anumite zile. Cand am aflat ca lucreaza i-am spus ca in functie de cat lucreaza sa stabilim un program, dar mi-a zis relaxata ca nu e nici o problema ca la firma suna si spune ca e bolnava sau isi ia un medical ca noi (adica angajatoarele cu ziua cum ar veni) suntem mai importante ca oricum aia de la firma le exploateaza si le dau bani putini, am incercat sa-i explic ca cel putin acolo are contributii de sanatate, are un venit stabil, ca noi o chemam sporadic, mai ales eu.. dar nu putea sa vada lucrurile asa si cand vecina mea a solicitat-o mai des a zis, ca de fapt si-a dat demisia de la aia ca si asa nu e nici o problema. Da, asa e, nu e nici o problema cu serviciul, fiindca nu-ti gasesti, mai ales daca nu esti nici mare fan asumare si responsabilitate. Nu stiu cu ce i-a gresit vecinei mele ca mi-a zis doar ca s-a suparat pentru ceva doamna pe ea si a concediat-o. Cat de usor aruncam cu vorbele care devin un ...bumerang. Nu e nici o problema acum....nici pentru vecina asa cum nu a fost nici pentru firma, se mai gasesc si alti oameni, ca deh vorba aia e plin cimitirul de oameni de neinlocuit, singura problema e la ea, la felul in care ii transmite Universului de ce are nevoie, ca daca macar o dat se intreba, oare cum as putea sa fac sa repar ce am gresit, sau ce ar trebui sa fac sa raman in continuare pe pozitia respectiva, Universul i-ar fi dat alt raspuns. Credintele astea paguboase sunt un dezastru: da-l incolo, nu fug dupa autobuz ca vine altul, poate functiona la autobuze, dar nici acolo ca daca e ultimul pe linie, o sa vina altul....poate a doua zi...sau la oameni o sa vina altul, dar niciodata unul poate la fel de bun. Unii oameni renunta atat de usor la lupta si apoi stau pe margine si se uita urat la cei care duc o viata normala, muncesc, isi asuma ce spun ca fac si chiar fac. 
Una peste alta v-ati prins...iar nu mai avem femeie de serviciu la bloc, dar nu mai am nici o problema, pana vine alt...autobuz, eu o sa pun mana pe mop si  o sa-mi fac o zi de.."sala", ca macar pe scari pot sa deschid geamul si nu transpira nimeni in jurul meu.
 
sa auzim de bine
Nu stiu daca anul asta o sa scriu des..dar cand o sa ma treaca..o sa scriu, mai bine asa decat sa ma inham la o caruta mai mare decat pot duce, e mai cinstit 🙂🙂
 
din nou poza nu are nici o legatura, dar azi am povestit cu o prietena de acel loc minunat pe care l-am vizitat: Riquewhir
 
pupici neveninosi si anul acesta