Jul. 4, 2018

Ziua 1 in Amsterdam

Si am fost si la Amsterdam. Frumos oras. Am aterizat ca tot romanul cu Wizz-ul la 100km de Amsterdam, la Einhoven, dar nu a fost prea neplacut, 15 min cu autobuzul 400 (era si 401, cu 10 statii) care nu opreste decat in gara centrala. Acolo te sui frumos in tren, normal dupa ce-ti iei bilet. Trebe sa faci ceck-in si check-out la fiecare mijloc de transport. Desteapta treaba, aia stiu exact cati oameni si pe unde umbla, asa arata un oras inteligent. Asteptam si la noi …candva.  Apoi cu tramvaiul 2 (numit dorinta 🙂 ) am mai mers 15 statii (fix 30min) exact in fata hotelului XO Hotel Couture Amsterdam, nu e foarte ieftin, dar e foarte ok, comod de ajuns, confortabil. Dai un ban, da stii ca nu-l mai ai. Asha….siiiii..am pus bagajele jos (drumul de la aeroport pana la hotel, cam 2:30ore…) si rupti de foame am pornit inapoi, tot cu tramvaiul 2, ne-am plimbat o gramada cu el in zilele acelea, am mers vreo 5 statii inapoi fix in zona muzeelor, unde am gasit un local cozy, se numeste Pompa.  Am mancat bine de tot, ceva usor ca era deja tarziu, vreo 7…si apoi pe jos am facut calea intoasa pana la hotel, unde am ajuns aproape la 11, si era inca ziua bine.  Drumul a fost o placere, case frumoase, masini  belea de simpatice, multe electrice, liniste. Era surprinzator de linistita zona, pentru o seara de sambata, dar e normal, majoritatea merg cu bicicletele sau au masini electrice, nu fac zgomot.  Am facut cateva poze, dar foarte putine, e greu sa faci poze ca ratezi privelistea si dureaza prea mult. Oricum la cat de bine stiu eu sa fac poze, nici o pierdere. Raman in memorie.  Cu o stare buna dupa plimbare am ajuns la hotel, 14000 pasi pe ziua 1, nu-i rau. Somn bun, mic dejun rapid si sui pe 2 spre linia de start visit, adica inapoi 15 statii pana la Gara centrala de unde incepe zona de vizitat, normal, cu Sex museum 😉. Nu va faceti nici o iluzie, sunt poze, statui, tot felul de oameni de ceara sau mecanisme care scot sunete sau isi arata una alta, dar la modul distractiv si simpatic, nimic vulgar, chiar daca erau poze destul de explicite, dar erau poze din arhive personale, cu oameni normali. Interesant si costa doar 5euro de om. Apoi am trecut pe langa cladirea Bursei, o imensitate, toate cladirile sunt marii si impresionante, desi unele par mici pe exterior, in interior te surprind, scari dintr-o parte in alta, de cand esti inauntru habar nu mai ai pe unde esti, raportat la fatada cladirii. Ca orice romana harnic, ne-am luat din prima niste cas bun cu tot felul de arome sa avem ce-l cara toata ziua dupa noi, nu cumva sa se gate, ca evident erau magazine si aproape de cazare, dar ce farmec ar fi avut?? Acum cand o sa-l mancam stim ca am muncit pentru el, pai nu??.

Apoi am ajuns la Palatul regal, fosta Primarie. Frumos si acolo, ne-am luat ghida audio (era pe gratis 😮, si o vreme l-am ascultat, dar apoi am preferat sa ma uit unde ma trage curiozitatea. Frumos palat, mare cu o granada de camere unde au dormit tot felul de regi si musafiri de seama.

Dupa atat culturalizare am luat-o spre Red district sa nu murim prosti ca am fost acolo si nu l-am vazut. De altfel e o zona fix in centru, greu s-o ratezi, de-o parte si alta a canalelor, de fapt pe stradutele ce leaga canalele unele de altele. Hm..greu de descris ce sentimente m-au incercat. In primul rand am fost surprinsa cat de abrupt incepe toata povestea cu geamurile si fetele. Nu stiu de ce in capul meu trebuiau sa fie undeva mai sus, cumva inacesibile direct. Pe naiba, te puteau trage de maneca si tu de curelele ce le aveau pe ele.  Asta recunosc, m-a surprins, erau fix langa tine, le auzeai si le vedeai 3D ca sa zis ca asa 😥. Unele pozau in plictisite, altele erau extrem de disponibile, se contorsionau in toate felurile sa-ti atraga atentia. Erau la munca, fete harnice. Poate e ok, nu stiu, dar nu le-am invidiat si nici nu le judec, doar ca sunt recunoscatoare ca mintea m-a ajutat sa nu fiu nevoita sa recurg la aceasta meserie. Nu pot sa-mi imaginez cum e, ce gandesc, asa cum nu pot sa-mi imaginez nici ce au in minte violatorii sau persoanele foarte agresive. Slava Domnului ca nu pot. Asa e mai simplu, eu am mintea si gandurile mele, ei cu ale lor, si fiecare stie cum le gestioeze. Probabil realitatea lor are alte culori decat a mea, eu sunt multumita de a mea, probabil si ei, fiindca in mod sigur nici ei nu pot intelege realitatea din mintea mea. Nu am zabovit prea mult pe acolo, am cautat un loc bun sa bem o bere, l-am gasit si a fost ok. Mai trecea cate unul zambind larg… recunosc, alta treaba care nu m-a tentat niciodata, asa sunt eu, imi place sa-mi controlez gandurile si senzatiile, si din fericire pot sa fiu zen si fara sa am nevoie de stimuli exteriori. Am umblat lela prin stradute pana ne-a lovit foamea si am parcat la o terasa unde se vedea ceva meci, nu stiu care, dar parca a pierdut Mexicu ca era un chelner spaniol nu foarte fericit. Sau nu era Mexic?? Nu e domeniul meu, asta e clar. De data asta am mancat cu nesimtire…ca eram varza de obositi si flamanzi, si am degustat decat 2 globuri de inghetata, delicioasa. Am mai mers vreo 2 statii pe jos, dupa care am pus punctul pe I si ne-am urcat in 2-ul nostru simpatic, si dupa 6 statii am ajuns la hotelul frumos si confortabil. Bilantul zile 20000pasi. Aplicatia de pe telefon mi-a recomandat sa nu fac excese, ca nu e chiar sanatos 🤪

Asa ca azi ma opresc aici, maine va spun si povestea celei de-a doua zi. Pana atunci..stati departe de sex pe bani si droguri, asta e propunerea mea,dar  fiecare face ce doreste de altfel.

Pupici neveninosi