May. 13, 2018

stam linistiti..avem curcubeu si CFR apoape ca e pe locul 1

Va dati seama ce preocupata sunt de campionatul de fotbal, deloc spre zero. Dar sunt informata vreau nu vreau, si,  cum mintea mea are o mare pasiune sa tina minte tot (in general ce vrea ea), e greu sa filtrez uneori. Si m-am gandit, ca poate, pentru unii asta e o veste buna. Pentru ceilalti s-ar putea totusi sa fie mai interesant curcubeul. A fost foarte frumos colorat, dar se vedea cam putin, pe gustul meu. Am tot incercat sa le fac semne norilor sa se duca mai incolo, ca doar au loc destul, dar parca te poti pune cu norii, se dau si ei mari, si-s doar un puf de apa si aer, dar vorba aia cu buturuga ce distruge imaginea frumoasa a unui curcubeu. Ca am si zis, oare cum s-or fi simti, asa in general curcubeele cand foarte rar se vad in toata frumusetea lor, asta cel putin la noi. Cred ca au usoare urme de frustrare, eu daca as fi un curcubeu as fi tare trista sa nu mi se vada minunatiile de nuante. E frumos sa fii curcubeu, n-ai treaba niciodata cu hainele, ai cele mai frumoase culori intr-o combinatie simpla, clasica as putea spune, si vedeti bine, nu se demodeaza niciodata. Ce tare trebuie sa fie  sa ai asemenea vesminte.

Azi am stat cateva ore bune afara, pe terasa. Mai o turturica, mai un avion, lume buna, nu ma plang. Domnul din dotare cumine, am luat pranzul afara, ca doi detinuti pe acoperisul inchisorii. E o metafora. cred ca v-ati prins, de fapt vroiam sa ..prindeti..ideea  cat e de bine, ca e o stare minunata sa fii cu cineva, si sa iei pranzul in aer liber, relaxati. Daca ati vazut "Inchisoarea ingerilor" (minunat film, l-am vazut de vreo 4-5 ori) cand detinutii reparau un acoperis si la pauza beau berea adusa de unul din gardieni, drept plata ca a fost bine sfatuit ce sa faca cu banii mosteniti. Exact aia era ideea mea, in orice situatie ai fi, sunt momente de gratie, cand esti pur si simplu fericit si multumit, nu ai nevoie de ceva speacial. Sa fie un lucru marunt care sa te aduca intr-o stare de multumire si nu mai ai nevoie de nimic, atunci nu conteaza nici suma de bani ce o ai in cont, sau dimpotriva ce n-o ai. Conteaza doar ce simti. Si am savurat cate un peste cu niste legume, nimic sofisticat, chiar destul de...meniu de bolnavi la sanatoriu, cum numesc eu genul asta de mancare, usoara, putina si cam fara gust, dar care-ti pica bine fiindca e mai important ce simti, ce vezi in jurul tau. N-as fi fost mai fericita sa vad altceva in farfurie si nici in jurul meu, muscatele proaspat plantate si menta sunt suficiente, si bradutii au toti muguri vioi, mare veselie in semigradinuta mea. Apoi am studiat in continuare la grafo, i-am facut un test Lui, si n-a prea vrut sa coopereze, ma tem ca ii este frica sa nu fie prea "lizibil", de parca ar mai putea sa ascunda ceva de mine, cand toata ziua analizez, scormonesc, masor din toate partile totul.  Asa cum v-am mai spus, ca intr-o oglinda, ma uit la el, nu-mi place, caut la mine, gasesc, ok, ceapa ei de treaba, imi asum, si hai sa vedem ce putem face, asta ca sa va spun pe scurt, ca multe dintre "descoperiri" se lasa cu multa munca si vorbe de tot felul, dar schematic, asa sta treaba. E un exercitiu bun asta, sau un joc mai bine zis, imi porpun sa comunic cu el ca si cum mi-as vorbi mie, si e tare greu sa fiu foarte blanda mereu. Dar e frumos jocul, cred ca poate avea rezultate bune. Evident ca nu e usor. 

Asa...astea fiind scrise, zic sa avem parte de o saptamana noua frumoasa si buna, daca nu sa ne-o facem ca sunt destule resurse, la cat e de frumoasa vara asta timpurie. Bujorii mei "cad' ( e greu de spus despre o planta ca face ceva, de aceea suna haios , dar asa este, cad, asta e actiunea ca nu pot zice ca se misca si le cad, e ca si cum as zice despre un om ca stranuta, nu? asa si bujorii, cad) petale 🤪 si pentru mine e cumva parte din ce sunt florile astea, sa am bujori in vaza si sa nu le vad petalele cum cad, ar fi cam aiurea, in capul meu asa e filmul asta, culoare, miros si petale care cad si suna intr-un anume fel.  E drept ca am si un ficus in camera care mai scapa ctae o frunza din cand in cand, dar nu e acelasi lucru, petalele de bujori cad intr-un anume fel, incercati numai, au o...melodie speciala. Cred ca e inca un lucru la care nu v-ati gandit prea mult sau des, cum cad bujorii petale ❤. 

 

Pupici neveninosi..si hai CFR 😀