May. 12, 2018

Color of life

Imi plac culorile, aste cred ca se vede in tot ce ma inconjoara.  Cand fac o bratara noua de cele mai multe ori descopar ca am o rochie sau o bluza avand acele culori. Subconstinetul, facel el ce face, si alege exact culorile in combinatia pe care a mai vazut-o si ii place. Asa ca daca va interbati ce e in poza asta, e simplu, e o rochie noua ce mi-am luat-o azi, foarte simpatica. Imi placeeee. E plina de flori colorate minunat.  Deci va trebui sa ma gandesc la o bratara avand culorile acestea.

Azi am reusit sa ma mobilizez sa studiez cateva ore grafologie. E fascinanta. Sunt atat de multe informatii (doar vreo 400 de caracteristici definesc un scris..si fiecare scris e unic, nici nu sunt combinatii cat stele pe cer), dar odata ce le intelegi si reusesti cumva sa le inveti, este extraordinar cum lucrurile ies la suprafata. Am cateva mostre de scris, ca e greu sa iti analizezi doar propriul scris, si nici nu e prea confortabil, si cum a trecut ceva timp de cand le-am primit, pot sa vad cum unele din semne s-au ...implinit, daca pot spune asa. Sau cum acum mi-e mai usor sa inteleg anumite comportamente ale acelor oameni. E chiar interesant cum unul din profiler-eri americani, grafolog spune simplu: schimbat-ti scrisul si iti schimbi viata, Chiar asa veti intreba?? Da, eu va pot spune cu certitudine ca functioneaza, am testat, am inteles si e vizibil ce schimbari au loc. Dar, ca orice solutie, care vine prea usor, e mai tentant sa o respingi, sa spui ca nu ai timp acum, ca poate la tine a functionat dar la altii nu-i asa sigur. Ei, aici nici macar nu are legatura cu credintele fiecaruia, fiindca scrisul e din creier, de fapt scriem cu creierul si asta face sa fie posibil sa ne schimbam viata, ca daca, sa zicem, vrei sa fii mai hotarat, mai curajos si mai optimist, subconstientul  te va sabota probabil, dar scriind intr-un anume fel e ca si cum ai avea un fir rosu direct in creier care blocheaza anumite tipare si construieste altele noi, asa cum vrei sa devi. Dar exista totusi o singura conditie, sa vrei!! 

Eu simt acum ca mintea mea vrea sa asimileze aceste informatii si nu pot decat sa ma bucur si sa fiu recunoscatoare ca am aceasta dorinta. E fix pe gustul meu. Doar sa reusesc sa duc la capat toata documentatia ce o am, mii de pagini de informatii si apoi sa fiu destul de inspirata sa le inteleg corect. Dar nu e asa complicat de fapt, am observat ca aunci cand vrei sa inveti ceva nou parca te conectezi la o retea de infromatii si mereu primesti confirmari in mod absolut "intamplator" care te ajuta sa faci conexiuni utile. 

Pupici neveninosi....colorati