Apr. 25, 2018

Lamaiul

Am si eu un lamai. Recunosc cu sinceritate ca nu prea am mare grija de el, vara sta pe terasa, il bate vantul, iarna pe casa scarilor si-l ud cand imi amintesc. Dovada ca e cam pricajit se vede ce frunze anemice are. Si totusi face o gramada de flori, acum e vremea de flori. si cate 3-4 lamai in fiecare an. Dar nu de cat sunt de neatenta cu dragutul lamai vreau sa subliniez. Acum are vreo 7-8 flori, care deja incep sa se scuture. Si sta pe casa scarilor, la ultimul etaj, in spatele unui geam imens. Si cum mai este iesire si pe bloc de pe scari spatiul respectiv e foarte mare si gol. Dar nu cred ca va puteti imagina ce miros pot sa aiba florile acelea, abia de se vad si cand ajung in dreptul ghiveciului imi schimba instant starea. E atat de parfumat ca nu-mi vine sa cred ca doar de la un copacel mic si pricajit. Si ma gandesc cum o fi intr-o livada de lamai. Asta e de pus pe lista de TO DO in viata asta. Sa ajung intr-o livada de lamai infloriti. Trebuie sa fie minunat. Am citit la 19 ani o carte "Printre portocali"de Blasco Ibanez, habar nu am despre ce era vorba in carte, dar am retinut titlul si autorul, dar ma gandesc ca poate daca as ajunge intr-o livada de lamai, as putea scrie macar o notita pe blog "Printre lamai".

Am continuat si azi plimbarea prin cartier. Am gasit un catel simpatic, un fel de brac, marisor, dar bland si fericit cand i-am dat un degetel sa-l miroasa si avea un botic supermoale si delicat. Trebuie sa mai merg sa-l vad, ca el nu expira ca pomii minunati. Am trecut si azi pe langa minunatul pom inflorit, dar deja incepe sa se supere, sa-si piarda petale si probabil intr-o saptamana, sau poate si mai repede, adio frumusete. Dar urmarim totusi fructele 🙂.

Astea fiind zise, va spun spun din  nou, cititi cat de mult puteti, viata devine atat de plina si de frumoasa ca nu mai ai nevoie de nimic altceva. Azi am cautat poze cu muscate galbene, am eu un fix cu florile astea, si am si avut intr-un an, aduse din Ungaria. Arata intr-un anume fel, dar am citit ca sunt foarte greu de obtinut. Si citind ai sansa sa gesesti lucruri speciale, asa ca muscatele galbene, de care nu prea ai cum sa iti imaginezi ca exista, decat daca tu le-ai creat. Eu am aflat atat de multe lucruri din carti, mintea mea pare ca e ca un burete si aduna multe multe informatii, incat cateodata am impresia ca o sa ma inghita odata vreo carte 🤪 atat de mult ma scufund in lumea povestilor de orice fel.

Pupici neveninosi..cu miros de flori de lamai