Feb. 14, 2018

Tic Tac

Stiu ca am mai vorbit despre visuri, cat de important e sa ne stablim exact ce ne dorim, sa avem in minte clar cum sa fie si punct. Adica degeaba vanzatoarea imi oferea sosete rosii , cand eu stiam clar ca nu-mi doresc decat sosete roz si galbene. Si atunci cand esti foarte hotarat ce anume vrei, Universul nu prea are de ales, va face el cumva sa-ti dea exact ceea ce vrei.

De ceva ani ma tot uitam in reviste de ceasuri de marca si cautam sa gasesc un model sa-mi placa. Nu aveam neaparat in minte o anumita marca sau model, si, evident, parca nimic nu-mi placea. Dar apoi am citit viata lui Jung, si am aflat ca socrul lui avea firma de ceasuri IWC, care, murind devreme, socrul, l-a facut pe Jung  sa fie implicat in acea afacere. Uite cum,  datorita acestei coincidente, fiindca ceasurile IWC erau intre preferintele mele, desi au mai mult modele de barbati, si a legaturi cu Jung, aceste ceasuri au trecut in varful listei mele de cautare. Si ce sa vezi, pana la urma Universul a facut el ce-a stiut si cine o sa aiba un ceas  minunat IWC, un model simpatic cu roz?? Eu. Fiiindca acum dorinta mea avea si o componenta materiala, nu doar una abstracta, stiam exacr ce fel de ceas caut, mi-am ingustat filtrul de selectie, am delimitat clar ceea ce vreau, devenind ceva concret. E o mare diiferenta intre a vrea un ceas deosebit si a vrea unul marca IWC.

Teoria aceasta se potriveste in foarte multe situatii. Toti vrem diverse lucruri, dar de cele mai multe ori e ceva la modul general, vrem bani, vrem un partener, vrem o slujba sau diverse alte lucruri. Abia atunci cand hotaram sa refuzam orice altceva decat ceea ce vrem cu adevarat, lasam loc pentru a primi fix ceea ce vrem. Daca primesti ceva ce nu-ti e pe plac, cel mai bun raspuns e ”poti mai mult” J. Trebuie ceva rabdare, dar odata invatat jcul acesta devine chiar distractiv.

Visati ca sa stiti ce v-ar face viata mai frumoasa si apoi delimitati exact ce vreti.  Doar asa sansele sa primiti devin reale.

Pe langa asta mai este un …mic secret. Intotdeauna visurilele trebuie sa aiba o componenta de sinceritate si realism, ca acum e clar ca daca o sa-mi doresc sa am exact masina aia rosie Maybach-Mercedes decapotabila, sansele sa ajunga la mine sunt mut mai mici decat zero.  Sinceritatea in stabilirea dorintelor este esentialaa si creste mult posibilitatea de realizare.

Visam asadar,  insa sa nu uitam sa fim realisti!!

Pupici neveninosi bucurosi ca voi avea un ceas frumos