Feb. 11, 2018

Reading day

Azi am citit. Sunt zile cand imi doresc asta si nimic altceva. Dimineata, cum am deschis ochii, am luat de pe  noptiera cartea “Femei care alearga cu lupii” – de Clarissa Pinkola Estes. Am inceput-o in ianuarie si, in mod normal, deja trebuia s-o fi citit, dar imi place atat de mult incat o savurez in cantitati mici, exclusiv dimineata inainte sa ma dau jos din pat.  Autoarea  foloseste povesti arhicunoscute pentru a explica ce le lipseste femeilor pentru a fi fericite, foarte frumos scrisa, destul de usor de citit, dar merita savurata atent si fara graba.

Peste zi apoi am ascultat audiobook-ul cartii “Poarta-te ca o doamna, gandeste ca un barbat”, mai nou imi place si forma asta de “lectura”.  Alta carte de calibru greu, dar simpatica. Parca la inceput nu m-a prins prea tare, cred ca e de vina mintea care se opune la ceea ce spune autorul, dar dupa ce am zis ca-idau totusi o sansa, a inceput sa devina interesanta, acum am trecut de jumatate si e pe drumul cel bun.

Acum o sa continui lectura la o alta carte, asa obisnuiesc eu sa citesc, 3-4 carti in paralel, deci cartea de seara este “Secretele succesului” – Dale Carnegie. Imi place tare cartea aceasta. E serioasa si plina de tot felul de povestioare despre personalitati politice sau despre oameni obisnuiti. De multa vreme am tot auzit de acest autor, si nu stiu de ce nu am avut curiozitatea sa il caut, dar am asteptat o vreme la un cabinet si era acolo o alta carte a lui Dale Carnegie, “Lasa grijile, incepe sa traiesti”, am citit cateva pagini si era s-o iau cu  mine s-o pot citi, dar am ajuns acasa si am gasit-o pe net impreuna cu cealalta. Asa ca sunt linistita. Mi-am “adapat”pofta de carti 🙂.

Mintea mea e prea plina de toate cartile de azi ca sa mai am inspiratie de scris mai mult, dar tema e rezolvata. Nu-mi vine sa cred ca deja am trecut de 40 de zile, bravo mie!

Pupici neveninosi dar culti