Jan. 5, 2018

Day 5

Şi-s grăbită, şi-s grăbită tare azi.. 🙂

Azi se pare ca muza mea şi-a luat liber, că pe lângă că-s pe picior de plecare şi e posibil să ajung la o oră la care ori am ratat scrierea de azi, ori mi-ar fi prea lene, nu am nici o idee şi nici nu m-aş arunca la ceva prea complicat ce nu pot termina cât de cât.

Sunt zile pe care le percep aşa cum sunt, adica, o zi de luni, de marţi …sâmbătă, şi este câte o zi când e total aiurea senzaţia şi nicidecum nu se apropie de cea corectă. Cum ar fi de exmplu, pentru mine, ziua de azi. Cu o senzatie de sâmbată, deşi nu m-am trezit târziu, sau în anumite momente nici nu-mi dădeam seama de ce zi ar putea fi. Cumva, creierul, mai ales după câteva zile libere, parcă face altfel de conexuni şi te simţi rupt total de rutină. Nu aş zice ca e rău, mai ales că nu durează mult şi revi cu coordonatele la zi, dar acum că tot mi-a trecut asta prin cap, mă gândesc cum o fi când stai izolat, închis, retras, sau orice altă formă de izolare în care nu ai acces la lumină, sau pur şi simplu la un moment dat pierzi şirul zilelor. O fi rău?? O fi bine? Mă gandesc ca dacă eşti închis e cam nasol, dar altfel, cu ce ţi-ar putea întuneca viaţa să nu ştii ce zi e? Poate e chiar misto. E lumină, deci e zi, e întuneric, deci e noapte. Da, e clar că n-ai avea de mers la muncă şi nici diverse programe stabilite pe zile, ore…dar cât de greu ar putea fi? Pe vremea tinereţii bunici era simplu, băteau clopotele într-un anume fel şi ştiau că e Duminica şi aveau de mers la biserică, dar în rest cred ca Soarele era un bun camarad ce le vestea răsăritul, amiaza si apusul. Probabil viaţa era mult mai boemă, fără treburi atât de cronometrate. Că noi totul raportam la timp, la ora aia fac aia, la ora cealaltă altă treabă şi tot aşa. Copiii mici măcar sunt mai fericiţi o vreme, că şi dacă părinţi le spun hai la masă că e ora x, nu cred că îi apasă în vreun fel. Ce viaţă simplă am avea în afara orelor …cred 😮. Să ne urmărim doar nevoile şi lumina de afară. O să mai reflectez la asta..

Până atunci, vă pup neveninos ca de obicei, şi mă grabesc s-o iau din loc că la ora 6 am o întâlnire cu colegii mei dragi din liceu!! 🤪 dacă tot vorbeam de ore care te controlează..mai sunt şi ore care îţi fac plăcere!