Mar. 8, 2017

8 Martie 2017

Dragele mele Cleopatre,

Uneori e greu sa intelegi cum se face ca anumiti oameni sunt mereu fericiti. Recunosc cu modestie ca fac parte din acea categorie. Da, am si eu momentele mele de tristete, dezamagire sau nefericire, dar nu le las sa-mi strice prea mult timp din viata, chiar am un bun obicei in a-mi stabili, ok mai sunt trista pana la ora 4 si apoi gata, pe de o parte ca sa las si acest sentiment, tristetea sa aiba viata lui, timpul lui, sa nu-l ascund pe sub vreun pres, pe de alta parte ca sa fiu clara in ceea ce priveste faptul ca eu aleg cum e viata mea, si, da, oricat de greu ar parea noi alegem exact cum ne simtim, si putem alege sa nu mai fim tristi, suparati, nefericiti si sa cautam ceva, marunt, ce sa ne scoata din starea aceea. Si sunt o infintate de lucruri ce ne pot ajuta, simple si la indemana, cum ar fi, sa ridicam privirea si sa studiem norii, sau sa cautam un copac ce are ceva special sau comun in statura lui. Si sa nu lasam partea aceea din minte sa ne spuna sa e o prostie sa crezi ca asta te poate ajuta. Ajuta cu siguranta, doar sa lasam sa priveasca cu un ochi si sufletul inspre cer sau acel copac, sau chiar sa privim chipurile oamneilor de pe strada si sa ne imaginam ce fel de viata or fi avand, si ..magie, deja gandul s-a schimbat.

Azi e o zi in care foarte multi oameni cauta sa faca chestii speciale (si nu e nimic rau in asta) si isi propun sa se bucure de faptul ca mai toti par mai dispusi sa fie atenti si draguti (sau nu...ca pe unii nimic nu-i scoate din cercul lor de nemultumire). Eu am alta filosofie de viata legat de aceste zile aniversare sau sarbatori, si mi-o asum, ca fiind diferita, dar, asta e.

De exemplu azi, e o zi frumoasa, imi place ideea de a onora ziua mamei, a femeii, dar eu o savurez mult mai pasnic si simplu. Iubitul meu face tocanita de inimi ( J) cu pireu si o sa bem bere. Extrem de romantic, fara galagie, fara stres cu ce ma imbrac ( mai degraba ma gandesc cand o sa vina momentul sa ma dezbrac J), muzica o aleg exact pe aceea care o doresc in momentul acela si, asteptand sa fiu invitata la masa, o sa citesc cocotata in varful fotoliului. Asa arata o zi perfecta din viata mea, un om vesnic fericit, fiindca eu pretuiesc fiecare lucru marunt, fiecare clipa si nu astept o anumita zi, cu pregatiri inutile, iau fiecare zi in parte si o savurez. Si in fiecare zi aleg eu ce ma bucura , si credeti-ma pe cuvant sunt un infinit de motive, cum ar fi de ex sa vezi numele unui parinte pe ecranul telefonului ca te suna, sau al copilului, sau al unui prieten.

Clipa de acum e cel mai pretios cadou de ziua femeii sau orice alta zi aniversara, clipa in care gasesti cel putin un modiv pentru care sa fi recunoscatoare si care sa-ti aduca bucurie.

Va pup mereu neveninos si va doresc o primavara in care in fiecare zi sa aveti sentimenul ca azi e „8martie” si deci, ma bucur.